X
Menu
X

Testimonials

Marije Hoogerbrugge – Abrona

“Vanmorgen de workshop nog nabesproken met de cliënten. Het was erg leuk om terug te horen wat zij als nieuw en leerzaam hebben ervaren. Vooral het eerste gedeelte met de foto’s hebben indruk gemaakt. Ze konden goed vertellen wat de dingen waren die ze niet wisten en waar ze over na hebben gedacht. Ik zelf ben erg blij met de afspraken die we hebben gemaakt rondom de Whatt’s app. Dit geeft ons, als begeleiders, weer handvatten om in te begeleiden. Ook de vraag: ‘vraagt de begeleiding wel eens naar je dag op het internet?’ vond ik een eye opener. Dat doe ik nooit, terwijl dit zo’n belangrijk onderdeel is van hun leven. Deze ga ik dus gelijk in de praktijk brengen”.

Suzanne de Cock – Lijn5

“Vanuit Lijn5 willen we graag onze kennis en ervaring in de behandeling van kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek delen met anderen. Dit doen we o.a. via themabijeenkomsten over actuele onderwerpen. Voor het onderwerp ‘Social media en LVB’ hebben wij de samenwerking gezocht met Sonja Heijkamp. Met haar jarenlange ervaring in de hulpverlening weet Sonja heel goed de vertaling te maken naar de dagelijkse zorgpraktijk; wat is je rol als professional, als team, hoe integreer je social media in de behandelplannen en hoe leer je jongeren en ouders omgaan met de risico’s én mogelijkheden? Samen met de inhoudelijke kennis van onze GZ-psycholoog Andries Schilperoord heeft zij onze samenwerkingspartners bij de gemeenten, het onderwijs en in de zorg middels een leerzame en interactieve training op weg geholpen naar meer mediawijsheid. Zeker voor herhaling vatbaar, want alleen oefening baart kunst!” 

Yvon Jansma – Directeur Centrum Voor Verantwoord Spelen

“Als je op zoek bent naar iemand die met beide benen in de wereld van internet en Social Media hoef je niet verder te zoeken. Sonja is altijd op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Haar kennis over digitalisering deelt zij met een groot enthousiasme in haar trainingen en workshops. Speciaal voor de LVB doelgroep is zij de expert op dit terrein. Ik ben onder de indruk van de wijze waarop zij de deuren naar de wereld van het internet open doet voor iedereen die er meer van zou willen/moeten weten!”  

Irene Kondig – Trainer en coach bij Kompaz

“Ik heb Sonja een paar jaar geleden leren kennen via mijn werk. Zij viel me niet gelijk op, maar toen ik haar in m’n vizier had, was ik erg onder de indruk van haar bescheiden maar zeker duidelijke aanwezigheid. Heel gedreven en doortastend gaat zij te werk, zeker ook toen ze haar trainingsprogramma ging ontwikkelen. Sonja haalt overal haar informatie vandaan en doet dit tot in de puntjes.
Duidelijk, professioneel, betrouwbaar en met een heerlijke dosis humor. Heel fijn om haar als collega trainer te kennen en steun en advies bij elkaar te halen”.

Juliette van der Wurff – Trainer, spreker en schrijver Sociale Media in Zorg en Welzijn

“Sonja heeft een professionele en actuele kijk op zaken als trainer mediawijsheid en mediaopvoeding. Ze is een inspiratiebron voor vele volgers op de sociale media door haar nieuwtjes en kennis. Dit komt ook goed terug in haar workshops over mediawijsheid. Ze put uit voorbeelden uit het land en haar achtergrond in de hulpverlening versterkt haar visie en passie. Sonja is betrouwbaar in de samenwerking en een fijne collega (partner uit het veld) om mee te werken”.

Jan-Michiel Quak – Politie Vleuten/De Meern

“Training liet letterlijk zien tegen welke beperkingen ik als politieman aanloop in straatcontacten en in een verhoor. Een politieverhoor verloopt via een bepaalde opbouw en kan soms uren duren. Deze standaard opbouw en de duur van het verhoor zijn niet effectief bij een LVB’er. Tijdens training goede tools aangereikt gekregen om verhoren en contacten ‘LVB-proof’ te maken.” 

Djoeke van Rossum – Kentalis

“Wij hebben de training mediawijsheid als heel leerzaam ervaren. Het was fijn dat Sonja documenten van onze eigen organisatie als richtlijn gebruikte en het was interessant om ook te kijken naar onze eigen mediawijsheid. Ook de ethische vraagstukken die besproken zijn hebben onze ogen geopend. Sinds deze training zijn we veel meer met dit onderwerp bezig en lukt het ons om mediagebruik bij onze cliënten als positief en leerzaam te zien, in plaats van om alleen naar de gevaren te kijken”.