X
Menu
X

Portfolio

DeTweetFabriek verzorgde tijdens het Lestival van het ECP in opdracht van Netwerk Mediawijsheid een workshop met de titel “help, mijn cliënt gaat online”. Voor wie er niet bij kon zijn heb ik een deel van de inhoud verwerkt in het artikel  ‘8 redenen om aan de slag te gaan met mediawijsheid in de zorg’.

In opdracht van Bureau Jeugd en Media verzorgde deTweetFabriek samen met 7 collega’s gastlessen op Volt te Vleuten. In acht klassen is er tegelijkertijd een ochtend gesproken over de impact van sociale media op je leven. Er zijn door de leerlingen leuke vlogs en memes gemaakt. Na de lessen zijn we getrakteerd op een heerlijke lunch door de brugklassen.

Op de site www.wikiwijs.nl staan veel leermaterialen. DeTweetFabriek heeft een bijdrage geleverd door het aanleveren van de content voor de VSO leermiddelen verzameling die nu ook op de site te vinden is.

Voor Lijn 5 verzorgde deTweetFabriek in opdracht van Bureau Jeugd en Media samen met DNL theater een inspiratiemiddag over mediaopvoeding. Informatie wisselde af met herkenbare situaties gespeeld door twee acteurs.

DeTweetFabriek verzorgde in opdracht van Bureau Jeugd en Media een gastles over Sociale Media aan de leerlingen. Samen in gesprek over media en samen afspraken maken over hoe je met elkaar omgaat op sociale media. Wat is er hard gewerkt!

Bij Windesheim verzorgde deTweetFabriek meerdere gastlessen bij de opleiding Expertcoach Media.

Bij de werkconferentie Digivaardig in de zorg van het ECP verzorgde ik een korte presentatie over hoe Mediawijsheid bij Amerpoort geïmplementeerd wordt. Tevens ben ik redactielid van de portefeuille Sociale Media op de site www.digivaardigindezorg.nl

Wijkkracht organiseerde voor een grote groep sociaal werkers uit de regio een inspiratiemiddag over mediaopvoeding. DeTweetFabriek verzorgde een lezing in samenwerking met de mediacoach van Wijkkracht.

Eind oktober verzorgde deTweetFabriek in opdracht van Bureau Jeugd en Media een inspiratiemiddag bij een prachtige zorg locatie in Katwijk. Een grote groep begeleiders is bijgepraat over sociale media en internet. Aan de hand van ingebrachte casussen is iedereen weer op weg geholpen met een aantal herkenbare dilemma’s van mediaopvoeding.

Donderdag 24 mei ging deTweetFabriek op bezoek bij een woonlocatie van Reinaerde. Het gesprek met de aanwezige cliënten ging over sociale media. In drie werkvormen bespraken we de leuke en minder leuke kanten van het internet. Voldoende voor iedereen om daarna verder te kunnen praten over je wensen en grenzen op het internet met de vaste begeleiders.